dimecres, 21 d’octubre del 2009

ACTIVITAT, CULTURA LLIURE

4 situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país diàriament.

· El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.

INCORRECTE


Aquesta situació no es te que donar a qualsevol escola, ja sigui per part dels pares, com de la mateix escola, no s'han d'imposar les coses . Tan se val quina sigui la pràctica que sigui, no és necessari demanar a ningú una marca concreta de bambes.
___________________________________________________

· Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

INCORRECTE

S'està imposant als alumnes una cosa que no esta ben feta, si començem dient que les imatges tenen una procedència i nosaltres si les volem escollir tenim que demanar permís o que mínim de posar la direcció o el nom de l'autor de la imatge, també diré que el processador de textos no te perquè ser el Word sinó que n'hi ha molts mes que fan les mateixes funcions i també funcionen igual o millor. Per tant no podem obligar als nostres alumnes a treballar amb programes que potser no tenen i potser s'ho han de baixar o fins i tot comprar.
_______________________________________________________________


· Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.


INCORRECTE

En aquesta menció diria que no es pot imposar un aversió d'un programa perquè no tothom la pot tenir, podria suggerir però no impossar. ____________________________________________________________________

· El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"

CORRECTE


La lliure elecció de deixar als alumnes d'entrar a la botiga de records i deixar escollir aquelles postals que a ells més els hi agradin, els fa lliures de llibertat. Aquesta situació es molt positiva ja que d'alguna manera es veu reflectit l'acció que es diu en aquesta activitat, l'alumne podrà veure que una imatge està escollida i te reflectida al invers el nom de l'autor de la imatge .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada